31.03.2013 :: 2+1 aneb speciál speciálů v Suchdole nad Odrou

31.03.2013 11:37

Letošní jarní sněhová nadílka překvapila všechny, včetně pořadatelů "venkovních" závodů. Někteří narychlo sehnali halu, jiní lopaty. A tak se odolnost psů a psovodů zkoušela i v Suchdole, kde zvolili druhou variantu. Lenka s Ivou na tyhle závody určitě jen tak nezapomenou :-) Jen na avizované "+1" už prý nedošlo, zřejmě namrznul rozhodčí :-) A samozřejmě přidáváme i komentář od přímých účastníků...

Poslední březnový den jsme s Lenkou vyrazily na závody do Suchdolu nad Odrou. Každý rok se koná seriál agility závodů s názvem "2+1 aneb speciál speciálů". Předpokládaly jsme aprílové počasí jako vždy, to, co nám počasí nachystalo, opravdu předčilo všechna očekávání. Hromady sněhu a husté sněžení však neodradilo pořadatele od konání a každý z účastněných se mohl rozhodnout zda si takový extrém se svým psem vyzkouší nebo ne. S Lenkou jsme si vyzkoušely.
V LA1 byl parkur ještě relativně běhatelný, jelikož pořadatelé rozhrnuli sníh malým traktůrkem kolem vyhraženého prostoru pro překážky. Story obsadil 10. místo s jednou chybou, v druhém parkuru jsme zabojovali a obsadili čistým během 3. místo ze 14-ti zúčastněných.
Sněžení během dne neustalo a tak pro kategorie LA2 a LA3 bylo náročné ve vrstvě sněhu závodit. Ostatní závodníci sledovali jak se s takovým terénem konkurence popere a navzájem si fandili. Zaběhnout čistě v takových podmínkách měl problém opravdu každý a proto ani Lenka s Roxi raději neriskovala a snažila se běžet opatrně. Bohužel, díky nepříjemnému počasí, pak většina týmů parkury ani po chybě už nedobíhala. Cesta autem trvala věčnost, některé úseky jsem jely skoro krokem a potkávaly jsme auta zabořené ve sněhu na krajnicích.
Přístě si budeme muset naplánovat závody aniž by nás paní Zima takhle překvapila.

—————

Zpět