22.8.2009 :: Předváděčka na výstavě voříšků v Hranicích na Moravě

22.08.2009 19:00

Byli jsme pozváni na výstavu voříšků do Hranic na Moravě, abychom účastníkům a návštěvníkům představili tanec se psem a agility.

Účast na voříškiádě jsme slíbili už dávno, ale ze "starších" členů si nakonec udělaly čas jen Lenka a Dita (což však znamená účast hned čtyř psů a dá se očekávat zábavné vystoupení :-) Nakonec ale velmi mile překvalipi naši nováčci a tak do Hranic vyrazila poměrně početná výprava. Jana s Ronaldem a Ivča s Emou se přihlásily na výstavu, obě ve svých kategoriích obsadily krásné druhé místo a odnesly si moc pěkné ceny. Jana nás úspěšně reprezentovala i v soutěži "pes klaun" a dokonce si poprvé vyzkoušela veřejné agility vystoupení před publikem. Ivča si bohužel stihla těsně před výstavou zmrzačit koleno a tak Emu předvedla jen ve výstavním kruhu. Ale příště už s nima počítáme i na další vystoupení ;-) Jako morálně-technická podpora přijely ještě Ivča s Matíkem a Sandra bez Bertíka, ale s foťákem :-)

Při ukázkách agility se diváci tradičně nejvíc bavili, když došlo k nějaké kolizi nebo nedorozumění mezi psem a psovodem a ani o tyto situace nebyla nouze :-) Nessi a Tery předvedly také paralelní "závod", který měl u diváků také velký úspěch. Lenka s Terynkou se navíc ujaly i ukázek tance se psem a i zde diváci ocenily jejich výkon bouřlivým potleskem - opravdu se bylo na co dívat!

Děkujeme pořadatelům za pozvání. Výstava byla velice pěkně zorganizovaná, všechny přestávky byly vyplněny bohatým doprovodným programem a při pohledu na ceny pro vítěze litoval snad každý, kdo doma nemá voříška :-) Ale ani naši pejsci neodjeli s prázdnou a naše výprava si celou akci skvěle užila.

:: fotogalerie :: video z ukázky agility ::

článek od Ivy a Matíka ...aneb "Voříškiáda z pohledu agiliťáků nováčků :-)"

Jako správně zapálení "agi nováčci" jsme s nadšením přijali pozvání na hranickou voříškiádu. Tréninky jsou fajn, ale zábavy není nikdy dost, a proto jsme se s Matíkem rozhodli podpořit naše zkušenější a šikovnější členky alespoň psychicky. Matík je papírový tak nám ani nic jiného nezbylo . přece nebudeme podvádět že? :-) Ani tak jsme s prázdnou neodešli, ale vraťme se ještě kousek zpět .

V sobotu ráno jsme se spolu s Matíkem, Sandrou a jejím tatínkem vydali směr Zubří. Najít Lenku nám dalo méně práce než jsme původně čekali, takže jsme měli i dostatek času na naložení překážek na vozík. Vzhledem k tomu, že Roxi hárala, měl Matík o zábavu postaráno a já nemusela mít obavy, že ho budu nahánět po širokém dalekém okolí. Chudák Roxi měla v tu ránu dva ocásky :-) S předstihem jsme vyjeli směr Hranice. Po malinkém zaváhání a odbočení do vedlejší ulice jsme našli tu pravou cestu a úspěšně dojeli až na místo. Ivču s Emou jsme zastihli právě u vyhlašování výsledků v kruhu, Jana s Ronaldem se chystali na předvedení. Celá "agi banda" se po vyhlášení výsledků odebrala na dlabanec, kde jsme probrali krásné druhé místo pro obě holky a jejich čtyřnohé miláčky.

Lenku čekala ukázka dog dancingu, my jako psychická podpora jsme stáli opodál a fandili, Dita se ujala komentování. Ukázka měla obrovský úspěch, ze všech stran bylo slyšet obdivné ách, óch, jéééé :-) Tento výkon byl stejně jako pozdější ukázka agility po zásluze odměněn několika taškami plnými dobrotek a hraček pro hafany. To už jsme se ale odebrali k vozíku a začali stavět překážky pro ukázku agility. Diváci se začali shromažďovat, a tak Lenka s Tery a Dita s Nessi předvedly paralelní závod. Janča s Ronaldem taky zkusili jak se běží před početným publikem, Ivča kvůli bolavému kolenu nemohla a Matík pro změnu nechtěl :-) Toho víc zajímala hárající Roxi.

O další volnou zábavu se postaral tým děvčat, které spolu se svými pejsky ukázaliy dog fresbee a že se bylo na co dívat.

Nezbytné bylo společné foto, protože pak už se naše cesty rozdělily .. někdo jel domů, někdo zůstal, Jana se dokonce zúčastnila soutěže o "psa klauna" ale myslím, že všichni nakonec odjeli se super náladou. Počasí se povedlo a my máme aspoň o zážitek víc .

Ivča a Matík

 

—————

Zpět