4. až 6.5.2012 :: Kirican Disk Dog Freestyle a Agility Games v Tovačově

06.05.2012 12:49

Kája s Nessie vyrazily závodit v dogfrisbee a Kačka s Amálkou vyrazily na své první neoficiální závody v agility. Jak se jim dařilo si můžete přečíst v článku od Kačky :-)

4.-6.6.2012 si v Tovačově Kačka i Kája odbyly své premiéry. Pro Kaču s Amálkou to byly první neoficiální závody v Agility, pro Káju a Nessie první závody v Dogfrisbee. V pátek jsme přijely na místo a zakotvily na louce, ale závodit se začalo až v sobotu.
Na Kaču čekaly tři parkury agility her - agility, tuneliáda a gamer. Parkur agility se jim nepovedl, takže DIS. V tuneliádě byl parkur velice zapeklitý, možná i proto, že začátečníci běhali spolu s pokročilými. Amálka běžela moc hezky, ale panička vynechala jeden tunel a tak se propadli se 4 chybami na 18.místo. Gamer se jim povedl hezky, ale dvojskočku, za kterou se měly body zdvojnásobit, přešly obráceně. Kvůli zapomenutému elementu navíc se naskytla možnost si běh opravit, a výsledek si tím hodně zlepšily. Konečné 5.místo z 18 je určitě úspěch.
Kája měla na programu freestyle a mini distance. V kategorii Starters jich bylo dohromady 16. Freestyle se jim opravdu povedl a měli ho 7.nejlepší. Ovšem minidistance jim pokazil krásné umístění. Měli totiž druhý nejmenší počet bodů. Takže po sobotě byly na průběžném 13.místě. Později jsme pak v kategorii Open obdivovali výkony těch pokročilých dogfrisbee týmů, zvláště pak úžasnou show Shauna Hiraie s jeho psem Shakem, kteří přijeli až z Japonska.
Na večerním programu pak byl taky závod lidského dogfrisbee ve freestylu, kde si holky po nějakém tom váhání vyzkoušely nové role. Kája se stala psem naší kamarádky Terky, a Kačka naopak psovodem svého ,,psa" Vojty se kterým se holky seznámili v sobotu. Bylo to velice zajímavé a ohromně vtipné :-) Umístili se těsně za sebou - Kája s Terkou 7. a Kačka s Vojtou 8.-9.místo. Po noční párty se v neděli pokračovalo v závodu. Tentokrát se Kačka měla poprat se dvěma parkury - bareliáda a kostýmový běh-jumping. Bareliáda se zase běžela dohromady s pokročilými a parkur byl ještě složitější než ta tuneliáda. Amálce ten den ruplo v bedně a z postupovky ze sobotní tuneliády přes 4 udělala v neděli na bareliádě ubohé 2,83. Ale panička se překonala, zapamatovala si parkur a čistý běh jim zajistil i mezi pokročilými 2.místo ze 25! Následný jumping byl sice lehký ale stejně se jim ,,povedlo" odmítnutí. V kategorii byli 3 takže skončily druhé, protože třetí se diskl.
Káju v neděli čekalo opakování a freestyle předvedly znovu. Hodnocení měli o malinko horší než v sobotu, ale v celkovém výsledném pořadí se posunuli o příčku výš. Na svých prvních závodech si tedy vybojovaly moc pěkné 12.místo. Celá akce byla doprovázena skvělými lidmi a nálada byla pořád veselá, takže příště snad zase a třeba i v hojnějším počtu.
 

Kača a Amálka

 

:: video - Nessie :: video - Amálka ::
:: video - Kája - human dogfrisbee :: video - Kačka - human dogfrisbee::

—————

Zpět