Léto 2010 - Závody v Maďarsku a semináře se zahraničními trenéry.

01.09.2010 13:53

Lenka se během léta zúčastnila dvou zahraničních závodů. Na přelomu července a srpna se vypravila do maďarského Zalaegersegu, kde se konalo otevřené mistrovstí border colií - Border Collie Classic a Maďarské mistrovství border colií. S Roxinkou vybojovaly ve své A1 kategorii hned 2 poháry - ve hře snooker (3. místo) a v agility běhu (4. místo). S Terynkou se bohužel kvůli nějakému drobnému nedorozumění vždycky někde diskvalifikovaly. Závody se konaly v krásném kempu s bezva jezerem a v těsné blízkosti aquaparku a thermal parku, takže závody spojili i s příjemnou dovolenou, kterou si tam udělali také doprovázející Peťa, Iva, Ema a Agira.

:: video - Roxi :: video - Tery ::

Na konci srpna se vydaly do Maďarska podruhé - tentokráte do Estergomu (Štúrova), kde se konal 3-denní závod Hungarian Open. Závody posuzoval rakouský rozhodčí Bernd Hüppe a Švéd Nalle Janson, který bude letos posuzovat i mistrovství světa v agility. Z těchto závodů si bohužel žádný pohár Roxinka nedovezla.

:: video - Roxi ::

Během léta se Lenka také zúčastnila dvou seminářů, kde zdokonalovala své vedení po parkuru s Roxinkou a sbírala cenné informace a poznatky od zkušených zahraničních psovodů a trénérů. Seminář se Silasem Boogkem (s několikanásobným reprezentantem Německa) pořádala Lenka v Rožnově p. R. na začátku července. Za finskými trenéry a několikanásobnými reprezentanty Finska - Janitou Leinon a Jaakkem Suoknutim se vydala do Havlovic koncem července. Na obou seminářich měli vždy překonat velmi těžké sekvence o více než 30 překážkách.

:: video - trénink s Janitou a Jaakkem :: video - trénink se Silasem ::

—————

Zpět