4.4.2010 :: Velikonoční klubové závody

04.04.2010 14:18

4.4.2010 - Velikonoce jsme oslavili malými klubovými závody a výborně jsme se při nich pobavili :-)

I tuto neděli jsme využili možnosti strávit večer v koňské hale ve Frenštátě, ale tentokrát trochu netradičně... Všichni účastníci ukázali soutěživého ducha. Jako obvykle se snažili nasměrovat své pejsky na správné překážky a nejen to - dokonce sami statečně překonávali skočky, plazili se v písku, kličkovali mezi tyčkami slalomu... Samozřejmě nic z toho nebylo zadarmo, soutěžilo se o čokoládové figurky a další lákavé ceny! Jen psi byli chvílemi dost zmatení, co že se to děje a byla na nich vidět obava o duševní zdraví svých majitelů. Někteří byli dokonce tak v šoku, že i zapomněli štěkat a v hale byl nezvyklý klid.
Nálada byla výborná, dokonce se průběžně objevovalo různé občerstvení - čokoládky, chlebíčky, ořechovka... Tak co děcka, kdy si to zopakujem? :-)

článek od Jany:

Těšila jsem se strašně moc. Když jsme přijeli, nadýchali se prachu a postavily překážky, šli jsme běhat paralér. Byla to sranda běhat proti sobě o to kdo bude rychlejší :)

Následovala disciplína, ve které běhal jak člověk tak pes. Byla sranda zastavit psa ze závratné rychlosti a odložit ho a pak překonat svoji část parkuru. Některým psů se dařilo neuposlechnout příkaz páníčka a s radosti vstali a vydali se jinam naproti. Někteří ovšem prvotřídně zůstali.

Pak jsme překonávali jednou trať v agility stylu se psem a později jsme absolvovali tu samou trať bez psa. Docela nápor na nohy. Vypadalo to tak, že jsme se museli střídavě přeskakovat a podlézat skočky různé velikosti a tunely po obvodu obíhat dokola.

Poslední závod se psem byl tzv. tunelový. Na čas jsme běželi jednoduchou trať. To se taky všem povedlo. Někteří překvapovali svou šikovnosti a nevídanou rychlostí.

Pak byla soutěž zručnosti. Muselo se chodit opravdu opatrně, protože nikdo nechtěl rozbít smradlavého pukavce. Nejspíš bychom museli okamžitě vyklidit prostor a jak znám psy tak nejednoho by to přitahovalo. Naštěstí se to nikomu nepodařilo a užili jsme si podlézání s vejcem na lžíci pod překážkou, překračovaní dálky a proplétání se slalomem.

Následovalo závěrečné počítání a vyhlašování. Hlavní cena bylo krásné malované vejce. Vyhlašovaly se kategorie menší a větších psů a štěňat.

Jsme rádi, že jsme vše přežili ve zdraví a podostávali mnoho cen a hlavně si zasoutěžili a pobavili se. :)

Jana a Ronald

VÍTĚZOVÉ CELKOVÉHO SOUČTU

Malí psi: 1. Jana + Ronald, 2. Peťa + Nessi, 3. Sandra + Bertík

Velcí psi: 1. Katka + Ťapka, 2. Jana + Kai, 3. Pepa + Brisco

VÍTĚZOVÉ VELIKONOČNÍ ŠTAFETY

Ivča + Peťa + Pepa

 

—————

Zpět